Welkom op de website van Puur Pilates

Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam waarbij de nadruk ligt op de ademhaling en op het geconcentreerd uitvoeren van oefeningen. Pilates is geschikt voor iedereen! Het maakt niet uit welk beroep je hebt of hoe je conditie is. Pilates is voor hen die aandacht aan hun lichaam willen geven. Wanneer je regelmatig Pilates doet, ontwikkel je lange slanke sterke spieren. Je vergroot het lichaamsbewustzijn waardoor je bloeddoorstroming, ademhaling, coördinatie en balans verbeteren.

Puur Pilates is een initiatief van Truida Landman, fysiotherapeut van beroep. In 2005 kwam ik in aanraking met Pilates en vond deze oefenmethode een zeer goede en plezierige aanvulling op de klassieke fysiotherapeutische oefenmethodes. Vervolgens heb ik de opleiding tot matdocent gevolgd bij Stott Pilates®. Het bijzondere aan de Stott Pilates methode is de toepassing van moderne kennis uit de bewegingswetenschap, revalidatie- en topsporttrainingsmethoden in de originele principes van Joseph Pilates.

Puur Pilates geeft zowel groeps- als privéles in fysiotherapiepraktijk de Drukkerij te Noordbroek. Tevens kan ik lessen verzorgen op locatie.
Door de kleine groep is de aanpak persoonlijk en kan iedere cursist individueel aanwijzingen krijgen. Een ander voordeel van kleine groepen is dat het moeilijkheidsniveau goed kan worden opgebouwd en je dus duidelijke vooruitgang maakt.

Op deze site kun je alles vinden over wat Pilates is, de historie, de lesvorm, tarieven en over mijzelf.

Veel plezier!
Truida Landman